♥TUTORIAL♥


kalau korang nak request tutorial , korang boleh ajukan segalanya di COMMENT . ifa akan selesaikan permintaan korang ASAP . thanx . . . .
(^_^)



29 comments:

nohoho =) said...

nice tutorials

˙·•♥ QaSeH ♥•·˙ said...

salam..
ifa..
nak mntak tlg ajarkan
efek salji pada kursor..
buleh??

cik kumbang said...

cmna nak wat private post mcm ifa wat tu?

emieysandra said...

ade tak tutOrial nk wt comment bOx? tulisan komen kt blog emieysandra rapat sgt r, xthu npe leh jdi cm2..

Afiq Azhad said...

ifa... nk tanya... ifa wat banner kat na?? senang2 nnti bkak blog fiq tgk2 jap... pastu recommend-kn apa yg fiq ptot tmbah... trimas... ^.^

Afiq Azhad said...

ifa... nk tanya... ifa wat banner kat na?? senang2 nnti bkak blog fiq tgk2 jap... pastu recommend-kn apa yg fiq ptot tmbah... trimas... ^.^

GadisMerah said...

ifa guna template designer ke?

kalau ya...macam mana nak letak background yang kita nak?

c!k buNtaL said...

cmne nk wt cursor love 2???
tQ yeah...

mudak tintong said...

ifa mcm mane nak buad kotak2 tg mcm kt atz tu...g ade tutorial,about me tu sumer

Lynda MY said...

salam. ifa wat tutor nak disable right click ek pasni.. slain dr yg kne edit html kat post... nak java.. or yg ltk kat edit html layout 2 tq

melon said...

salam ifa.. ifa, cmner nak letak gmbar kecik tepi title post eh ?? hehe

l.i.t.t.l.e g.i.r.l said...

ifa, leh x tlg ajar cmne xnk bg org right click picture kt n save?

Amiera said...

assalamualaikum :)

kak , saye nak mintak tutorial mcm mne nak buad banner sendiri .
ehee ;DD

ainaa said...
This comment has been removed by the author.
Aina Rosli said...

salm...ifaa,,nk mnx tlg mcm mna nk buat butang shoutbox berubah menjadi gambar yg kita mahu

mira said...

salam kak ifa
wahhh
thanks yaaa

wαnîêÿ said...

ifa,
mcm mane nak hilangkan tajuk blog kat header?

silayani said...

salam ifa..erm nk tnye, sume tutorial yg kt cni bole apply kt tumblr blog x? if xbole, ad tutorial utk tumblr x?hehe..thx

Ct said...

salam kak eifa,macam mana kak eifa buat love kt sebelah tutorial tu?bolh tnjukkan tk?

surati said...

salam, kak ifa nak mintak tolongajarkan macam mana nak buat post entry mempunyai background yang cute...tolong yer ajarkan....

NUR SYAHIDA said...

salam..macam mana nak buat tab menu pakai photoscape? leh tunjukkan step

Siti Nur Nadiah binti Zakaria said...

kak ifa, macam mana kalau templete kat blog saya, gadgetnya tak ada column?sbb gadgetnya yg asal sikit je,tak boleh tambah2..mohon tutorial ye.thanks=)

freinds said...

salam, akak boleh tak kami nak tau macam mana nak ambil bckground from another site , atau photobucket .

dayah said...

nak tanya ni. mcam mana nak letak gmbr kat sebelah post title tu ?

dayah said...

mana nak dapat layout cntik cntik ?

Ratna Sari said...

Salam ifa,nak tanya...mcm mana kita nk letak share FB dlm blog & RSS feed..boleh tolong ajarkan :)

ratna sari said...

salam,

nk tanya...mcm mana kita nk buat Like box FB ade dlm blog kita?

ira shalala said...

boleh bagi nama facebook , nanti ira senang nak tanya kat facebook jee :)

a.d.a.M.i.a said...

salam ifa...camna nak buat xnak kasi org copy paste blog kita sesedap rasa?tolongla turunkan ilmu sket yer